אסור להתגרות בעשיו בגלל כיבוד אב. אסור להילחם עם עמון ומואב בשכר לוט ששתק. שכר לוויה. העיר לוז. נבוכדנצר והאיגרת לחזקיהו. אהרון שמח בגדולתו של משה וזכה לחושן. שכר על מעשה טוב.
'ואכלת ושבעת וברכת את ה' אלקיך'. מצוות עשה מהתורה לברך ברכת המזון. תורה תמימה. ברכת התורה. ספר החינוך. שפת אמת. רבי יוסף יעבץ. חסדי ה'. דגל מחנה יהודה. הזהיר בברכת המזון.
'שמע ישראל אתם קרבים היום למלחמה'. סוטה: מעלת קריאת שמע שחרית וערבית. רמב'ם הלכות מלכים: מטרת המלחמה לקדש שם ה'. ר' חיים מוולוז'ין בספרו נפש החיים. המשוחררים מהמלחמה. בניהו בן יהוידע. כוהנים במלחמה.
אזהרה לחיילים הנמצאים במחנה להישמר מכל דבר רע. השטן מקטרג בשעת סכנה. הסכנה הרוחנית במחנה הצבאי. טמא קרי יוצא מחוץ למחנה הצבאי. קדושת המחנה הצבאי. המחנה הצבאי כמקדש. קידוש ה' שבמלחמה.
שכר ועונש בעולם הזה לציבור ולא ליחיד. אין שכר מצווה בעולם הזה. שכר אריכות ימים במצוות כיבוד אב ואם ושילוח הקן לעולם הבא. שלוחי מצווה אינם ניזוקים רק במקום שאין בו סכנה.
עם ישראל הפר את הברית בינו לבין הקב'ה בגלל שפע כלכלי. המטבע של דוד. 'עושר שמור לבעליו לרעתו'. עושרם של קורח, המן, בני גד וראובן. 'וישב'- לשון צער. אדם לעמל יולד. הרבי מקוצק. מסילת ישרים.
מהתורה חייבים לברך ברכת התורה לפני הלימוד ולברך ברכת המזון אחרי אכילה. 'על מה אבדה הארץ- על שלא ברכו בתורה תחילה. ערוך השולחן: ברכת התורה כלולה במצוות לימוד תורה. נוסח ברכות התורה.
מהתורה חייבים לברך ברכת התורה לפני הלימוד ולברך ברכת המזון אחרי אכילה. 'על מה אבדה הארץ- על שלא ברכו בתורה תחילה. ערוך השולחן: ברכת התורה כלולה במצוות לימוד תורה. נוסח ברכות התורה.
'בעצם היום הזה... עלה אל הר העברים... הר נבו'. 'בא נח'. 'הוציא ה' את בני ישראל מארץ מצרים'. אור החיים. רבי חיים שמואלביץ. תפילת משה. ישעיהו. תפילת חזקיהו. תפילת יהושפט.
'שאל אביך'- אלו הנביאים. 'זקניך'- אלו החכמים. עשה לך רב. עת לעשות לה'. מעלת לימוד תורה בעל פה. תורתו של רבי אליעזר בן הורקנוס. מעלת רבי בלימוד תורה. הפסקים של רב ששת.
הנהגת ה' בעולם היא בצדק, אנחנו לא יכולים להבין אותה. השלמות היא כשעם ישראל מקיים את התורה בארץ ישראל. אומות העולם רצו לפגוע בשלמות זו ונכשלו. ארץ ישראל נקנת ביסורים ואסור להתייאש מיסורי הגאולה.
'ונקם ישיב לצריו וכיפר אדמתו עמו'. עונשם של הגויים. הנקמה בגויים תביא את העולם לתיקונו. 'מזמור לדוד בברחו מפני אבשלום'. שיפלותם של ישראל חילול שם ה'. מטרת הגאולה היא לקדש את שם ה'.